Pamiętacie wpis z suszonymi warzywami polskiej marki Amkez? Dziś druga odsłona. W poprzednim wpisie królował burak i pomidor, a dziś jabłuszka. Jabłuszka w 4 odsłonach. Przypomnijmy, iż Amkez to polska firma produkująca suszone owoce i warzywa. Markę wyróżnia to, iż do produkcji swoich wyrobów używają tylko i wyłącznie polskich owoców i warzyw pochodzących ze sprawdzonych i ekologicznych upraw. Suszenie odbywa się naturalną metodą. Marka poleca swoje stałe oraz sezonowe produkty. Amkez pracuje również nad poszerzeniem swojego asortymentu i wkrótce możemy spodziewać się nowości na rynku. Produkty Amkez nie zawierają cukru ani żadnej chemii. Mogą je spożywać wegetarianie, a także dzieci powyżej 3 roku życia.

Dziś przychodzimy do Was z jednym owocem, ale „zrobionym” na 4 różne sposoby.

W ofercie Amkez znajdują się bowiem jabłka suszone bez skórki (35g), jabłka suszone ze skórką (25g, 30g), jabłka suszone bez skórki z cynamonem (30g) i kostka jabłkowa (55g). Wszystko to zamknięte w prostych, klasycznych, ale bardzo ładnych tubkach lub opakowaniach.
005 007 010 014 016 018 020 023-2 024 025 041 048
Wiecie co nas zaskoczyło, a jednocześnie nam się spodobało? Jabłka suszone nie są twarde i chrupiące, ale miękkie i lekko wilgotne, dzięki czemu mogą jeść je wszyscy – dorośli, dzieci, osoby starsze. Mają zupełnie inny smak, niż twarde, suszone owoce. Są delikatne, ale bardzo dobre. W przypadku jabłek ze skórką skórka również nie jest twarda, można ją jeść bez obaw. Jabłka z cynamonem są przepyszne, aromatyczne, miękkie, cynamon jest w nich wyraźnie wyczuwalny, ale nie jest to nachalny smak ani aromat. Jest w sam raz. Ten przysmak od razu kojarzy nam się ze Świętami Bożego Narodzenia. Musimy koniecznie zachować sobie kilka opakowań na okres świąteczny. Suszone jabłka i cynamon – cóż może być lepszego w okresie świątecznym? Wszystkie te jabłuszka uwielbiamy jeść same, jako przekąskę i świetną alternatywę dla słodyczy czy niezdrowych słonych przekąsek. Nieco inaczej jest z kostką jabłkową. Kosteczki są trochę bardziej twarde i „zbite”, niż plasterki. Za to sprawdzą się idealnie jako dodatek do musli, jogurtów, ciast, naleśników na ciepło. Chociaż nie ukrywamy, że jako przekąskę też je podjadamy. Smakowo również są pyszne. Wszystko zależy od tego, czy wolicie bardziej miękkie, czy troszkę bardziej twarde jabłuszka.

Polecamy serdecznie nasze rodzime, polskie przekąski Amkez: http://www.amkez.com/

FB: https://www.facebook.com/AmkezOfficial/

My rekomendujemy!

Comments

comments