Incola – to producent żywności bezglutenowej. Firma udowadnia, że żywność bezglutenowa może być smaczna i zdrowa. Produkty marki Incola skierowane są do wszystkich konsumentów, przede wszystkim dla osób, które chciały lub musiały z różnych powodów wykluczyć z diety gluten, a także dla tych, którzy dbają o zdrowe żywienie. Do produkcji żywności firma używa tylko składników najwyższej jakości ze sprawdzonych źródeł. Marka ciągle poszerza i udoskonala swój asortyment wychodząc naprzeciw gustom oraz zapotrzebowaniu współczesnych klientów.

W ofercie firmy znajdziemy m.in.: bułeczki, ciasta, musli, chleb, płatki, różne mąki, makarony, chrupaki. Jak widać, asortyment bardzo bogaty i różnorodny.

My testowałyśmy ciasta – babki w 4 wariantach smakowych: kakaowe, cytrynowe, marmurkowe, stracciatella. Gramatura jednego ciasta to 230g. Fajne, że zostały zapakowane w sztywne „korytka”, dzięki temu nie tracą swojego kształtu i nie kruszą się. Ciasta oprócz tego, że nie zawierają glutenu, są pozbawione także pszenicy. Nam bardzo przypadł do gustu każdy wariant smakowy, a najbardziej marmurkowiec i stracciatella.

Niczym nie odbiegają smakowo od ciast z glutenem czy pszenicą. Nie czujemy, że są „inne”. Ciasta są miękkie, wilgotne, nie są suche ani mdłe. Są za to kruche i świeże. Idealne do kawy czy herbaty. Bardzo ładnie pachną. Już po zapachu możemy wyczuć z jakim smakiem mamy do czynienia. Kakaowiec jest bardzo czekoladowy w smaku, cytrynowiec posiada wyczuwalne nuty cytryny. Stracciatella naszpikowana jest kawałeczkami czekolady. Jest to doskonała alternatywa dla ciast glutenowych, równie pyszna, ale o wiele zdrowsza.

Zapraszamy na stronę Incola po wiele ciekawych informacji: http://www.incola.com.pl/
FB: https://www.facebook.com/incolaPL/

My rekomendujemy!

 

 

Comments

comments