Naturalny, pochodzący z uprawy biologicznej, certyfikowany przez ECOCERT, wyciskany ze starannie wyselekcjonowanych orzechów. OLEJ ARGANOWY otrzymywany z pierwszego tłoczenia na zimno, nie poddawany procesowi rafinacji, dzięki czemu zachowuje swoje cenne właściwości.

Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, również wrażliwej, suchej i odwodnionej oraz skłonnej do alergii i uczuleń. Posiada zdolność kontrolowania wydzielania sebum, dzięki czemu jest efektywnym środkiem w przypadku, zwalczania trądziku. OLEJ ARGANOWY cechuje dobra zdolność penetracyjna. Obecność tokoferoli i polifenoli o działaniu antyoksydacyjnym, stymuluje proces oddychania wewnątrzkomórkowego, neutralizuje wolne rodniki oraz chroni tkankę łączną. Aplikowany na skórę odbudowuje jej płaszcz hydrolipidowy, efektywnie chroni ją przed działaniem słońca i wiatru. Nie tylko upiększa skórę, ale i wzmacnia ją, opóźnia proces starzenia, oczyszcza, nawilża, zmniejsza blizny, uspokaja podrażnioną skórę, regeneruje i odżywia. Pomaga odzyskać gładkość, elastyczność i blask skórze zmęczonej. Odżywia włosy i wzmacnia paznokcie. Skutecznie przeciwdziała powstawaniu rozstępów i cellulitowi. Polecany również do stosowania w salonach kosmetycznych, przy zabiegach przeciw cellulitowi i rozstępom. Polecany jako samodzielny kosmetyk i do masażu. Doskonały balsam po goleniu i depilacji.

Olej arganowy dodany do gotowych kosmetyków np.: kremów, masek, mleczek, balsamów, odżywek, itp. wzbogaci i spotęguje ich działanie. 
Czyni skórę jedwabiście gładką i miękką w dotyku, odmłodzoną, ujędrnioną i zregenerowaną.

Sposób użycia:
Nanieść niewielką ilość na dłonie i wmasować w wilgotne, wybrane partie ciała. Wetrzeć w skórę głowy i włosy na 0,5 h przed myciem. Dodać kilka kropli oleju do gotowego kosmetyku. Samodzielnie zaleca się stosować dwa razy w tygodniu.

Doskonałe serum na rozświetlenie i blask o wysokiej zdolności penetracji. OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, certyfikowany przez ECOCERT, tłoczony na zimno, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje swoje cenne właściwości.

Polecany do każdego każdego rodzaju skóry, zwłaszcza podrażnionej, swędzącej, wrażliwej, wymagającej. Silnie zmiękcza naskórek, wzmacnia lipidową barierę ochronną skóry, wygładza, nawilżą, łagodzi podrażnienia, wyrównuje koloryt skóry. Rozprowadzony na jej powierzchni tworzy film okluzyjny przez co obniża przez-naskórkowy ubytek wody, usprawnia odnowę komórkową, poprawia ukrwienie skóry, zmniejsza cienkie linie i zmarszczki wokół oczu. Pomaga odzyskać komfort skórze dotkniętej odparzeniami i odleżynami. Chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, skutecznie zabezpiecza przed działaniem wiatru, słońca, szkodliwych czynników zewnętrznych, a przez to opóźnia proces starzenia się skóry. Zaliczany jest do tzw. olei lekkich, nie pozostawiających odczucia lepkości na skórze.

Polecany jako samoistny, naturalny środek kosmetyczny, świetnie sprawdza się również jako balsam po goleniu i depilacji. Jest skutecznym środkiem w przypadku spierzchniętej skóry warg. Bardzo dobrze nadaje się także do pielęgnacji delikatnej skóry niemowląt.

Olej migdałowy, dodany do gotowych kosmetyków np.: kremów, masek, mleczek, balsamów, odżywek, itp. wzbogaci i spotęguje ich działanie. Olej migdałowy czyni skórę młodszą, zregenerowaną, odżywioną i uspokojoną. Skóra odzyskuje zdrowy, jednolity koloryt i młodzieńczy blask.

Sposób użycia:
Nanieść niewielką ilość na dłonie i wmasować w wilgotne, wybrane partie ciała. Wetrzeć w skórę głowy i włosy na 0,5 h przed myciem. Dodać kilka kropli oleju do gotowego kosmetyku. Samodzielnie zaleca się stosować trzy razy w tygodniu.

Od jakiegoś czasu mocno pokochałam prostą pielęgnację i coraz więcej jest w niej olejków. Olej ze słodkich migdałów stosuję na twarz, ciało, a czasem nawet na włosy. Do wszystkiego świetnie się nadaje. Nie zapycha skóry, dobrze się wchłania, nawilża, odżywia, zmiękcza, chroni. Same plusy.